Zoran Strika ovogodišnji dobitnik nagrade „Marina Kovačev“ za najboljeg mladog novinara

0
49

Novinar novosadskog informativnog portala 021 Zoran Strika ovogodišnji je dobitnik nagrade „Marina Kovačev“ za najboljeg mladog novinara, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola. 

Njemu je nagradu uručila Svetlana Bošković, majka Marine Kovačev, novinarke koja je preminula prošle godine, u 28. godini života, nakon teške bolesti.

– Drago mi je što je neko prepoznao moj rad u prethodnih godinu dana. Takođe, drago mi je što je prepoznat rad lokalnog novinara, jer su lokalni mediji ta prva adresa kojoj se građani obraćaju, a opet, naš učinak neretko, iako ima važan uticaj na sredinu u kojoj živimo, prođe ispod radara nacionalnih medija. Mediji su se toliko polarizovali da vas, hteli-ne hteli, svako svrstava u neku grupu, što znači da se „lupaju“ etikete, a jedino je važno da li ste se svrstali na stranu građana –objašnjava Strika.

On mladim novinarima u Srbiji poručuje da u svom poslu nemaju zlu nameru, jer će ih to, kako kaže, samo dovesti do greške i udaljavanja od profesionalnog izveštavanja.

Marina Kovačev jedna je od osnivača Bečejskog udruženja mladih, a nakon njene smrti porodica je osnovala Fondaciju „Marina Kovačev“.

Udruženje i redakcija portala MojBečej.rs, čiji je osnivač BUM i za koji je Marina takođe radila, čestitaju ovogodišnjem dobitniku nagrade i zahvaljuju se svima koji čuvaju uspomenu na našu dragu koleginicu i prijateljicu.