Žitelji Bačkog Petrovog Sela su razgovarali sa predsednikom opštine o prioritetima u budžetu za 2020. godinu

0
28

Meštani Bačkog Petrovog Sela su sinoć, na razgovoru o budžetskim prioritetima, predsedniku opštine Bečej Draganu Tošiću ukazali na probleme u selu koje bi valjalo dogodine rešiti.

Za prisutne u sali mesne zajednice prioritet su bezbednost, naročito dece koja na putu do škole i nazad biciklima prelaze velike razdaljine, ali i po pitanju javnog reda. Meštani najvećeg potiskog sela ponovo su postavili pitanje – kada će se završiti renoviranje Male zarde, ali i da li opština planira da ulaže novac u sanaciju i izgradnju trotoara, kao i fiskulturne sale u osnovnoj školi.

Neodgovorno vlasništvo nad životinjama zbog kog na ulicama ovog sela psi lutalice nisu retkost i dalje je jedno od gorućih problema za koje meštani traže rešenje novcem iz opštinskog budžeta.

Među 50-ak prisutnih na razgovoru o budžetskim prioritetima za 2020. godinu su bili i poljoprivrednici kojih u selu ima podosta i koji traže bolje uslove za svoj rad i rod.

Glasanje u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ predviđeno je u svim mesnim zajednicama u nedelju 1. decembra. Oni koji to žele, svoj glas za neki od budžetskih prioriteta za narednu godinu mogu da daju i putem interneta.

Više u TV prilogu