Zelenašenje: Pozajmicom do ekonomskog ropstva

0
26

Organizacija „Protekta“ iz Niša, jedina do sada ovog tipa koja se bori protiv zelenašenja u Srbiji, poslednjih meseci širi mrežu partnera širom zemlje.

Zelenašenje je ilegalno, podseća Milan Stefanović iz „Protekte“ i upozorava da je veliki broj građana bio ili žrtva zelenaša ili zna nekog ko je, umesto da pozajmicom reši problem, još više naštetio kako sebi, tako i porodici.

Sa ciljem da se promoviše besplatno pravno savetovalište i psiho – socijalna podrška za sve građane Srbije, kao i da se skrene pažnja na ovaj veliki problem o kom se malo govori, pored nekoliko gradova i opština, akcija informisanja građana organizovana je i u Bečeju.

Ljudi se najčešće zadužuju kod zelenaša kada ne mogu da dobiju kredit u banci. Od njih uzimaju neosigurane novčane pozajmice po izuzetno visokim kamatnim stopama. Uslovi pod kojima dužnik dobija novac neretko su toliko teški da se dug realno ni ne može vratiti.

Zato iz „Protekte“ napominju – pozajmica od zelenaša nije rešenje problema, već uglavnom ekonomsko ropstvo iz kog teško izlazi.

Kontakt telefon za besplatnu pravnu pomoć 060/141-11-80