Završen trening „Medijska pismenost u fokusu“

0
5

U periodu od 23. do 26. maja u Bečeju održan je trening pod nazivom „Medijska pismenost u fokusu“ u organizaciji Bečejskog udruženja mladih u oblasti medijske pismenosti i kreiranja medijskih sadržaja za mlade.

Na treningu su učestovali mladi iz Sombora, Niša, Knjaževca, Velike Plane, Smedereva i Bečeja, koji su stekli neophodne veštine i znanja kako bi efikasno doprineli borbi protiv širenja lažnih vesti, promovišući istinite i pouzdane informacije u svojim zajednicama.

Njihovim aktivnim učešćem u ovom procesu doprineće se jačanju integriteta medijskog prostora i građenju kritički osvešćenih društava.

Trening je posebno osmišljen kako bi učesnike osnažio da samostalno, kroz principe neformalnog obrazovanja, razvijaju i sprovode edukacije na temu medijske pismenosti za mlade, ali i druge grupe građana u svojim lokalnim zajednicama.

Trening „Medijska pismenost u fokusu“ održan je u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji”.

Пројекат „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији” спроводи Београдска отворена школа у партнерству са Новосадском новинарском школом, организацијом ENECA, Ужичким центром за права детета, Новом планском праксом, Сигурним стазама, Младим пољопривредницима Србије и међународним партнером, Фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Stiftung).