Završen trening „Creators, not consumers!“

0
7

U periodu od 20. do 26. jula u Bečeju odžan je prvi Erasmus+ trening u organizaciji Bečejskog udruženja mladih i to na temu medija, medijske pismenosti i kreiranja medijskih sadržaja za mlade.

Ovaj događaj okupio je u prijatnom ambijentu Goranskog parka omladinske lidere i liderke iz Turske, Bosne i Hercegovine i mlade iz raznih krajeva Srbije. Oni su nedelju dana na zabavan i praktičan način učili o kulturi drugih zemalja, medijskim sadržajima i odnosu medija prema mladima zajedno sa trenerskim parom koji su činili sertifikovani treneri medijske pismenosti Ivan Subotić i Gordana Adamov.

Prvi dan bio je usmeren pretežno na upoznavanje, jačanje timskog duha i uvod u medijsku pismenost i medije.

Za svih 15 učesnika/ca treninga ovo je bio prvi boravak u Bečeju, pa su slobodno vreme koristili uživajući kraj Tise i u dugim šetnjama po najvećoj potiskoj opštini. Takođe, ovaj trening je bio sjajna prilika za obilazak Novog Sada, ali u posetu Radio televiziji Srbije i gde nas je ugostila redakcija Oradija, kao i obilazak omladinskog centra OPENS.

Učesnici i učesnice treninga su svoje znanje učili praktično da primene kreiranjem različitih medijskih sadržaja, a naučeno su prezentovali i u svojim lokalnim zajednicama po povratku sa treninga.

Trening „Creators, not consumers!“ organizovan je u okviru Erasmus+ projekta „Ka boljoj participaciji mladih u medijskom prostoru“ koji realizuje Bečejsko udruženje mladih u partnerstvu sa Omladinskim udruženjem „REaktiviraj“ Zenica i DeM Dernegi centrom iz Turske.