Završen kurs mađarskog u okviru Škole jezika sredine

0
55

U okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“ i ove godine je realizovana besplatna Škola jezika sredine. Mladi su imali prilike da savladaju osnove srpskog, ali i mađarskog jezika. Ovladavanje jezicima kojima se najviše priča na teritoriji opštine Bečej polaznicima obuka doneće i veće šanse za zaposlenje, ili pak napredovanje u karijeri.

I ove godine je na kraju projekta organizovano testiranje polaznika, a među prvima u nizu obuka su to uradili polaznici kursa mađarskog jezika.

– Dolazim sa malo predznanja. Mnogo sam naučila jer smo radili uglavnom po „školskom“ sistemu,kaže Natalija Zec.

-Kurs sam upisala zbog toga što sam očekivala da će mi pomoći u poslu, rekla je Dajana Dujaković.

Dugogodišnja voditeljka obuka na kursu mađarskog jezika Gabriela Potrebić Težer kaže za aktuelnu grupu polaznika da je izuzetno motivisana, kao i da su za tri meseca koliko je kurs trajao, uspeli da savladaju osnove jednog od najtežih jezika sveta.

Pored Škole jezika sredine, u okviru projekta koje realizuje Udruženje građana „Tako cool!“ u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih realizovani su, između ostalog, i Zimska škola informacionih tehnologija, kao i obuka za knjigovodstvo, te Karijerno savetovalište… Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta.