Završen intenzivni MikroTik trening

0
18

Završen je intenzivni MikroTik trening u okviru Zimske škole informacionih tehnologija. Polaznici su tokom dvodelnog treninga o mrežnim tehnologijama imali priliku i da provere naučeno, odnosno, da dobiju dva sertifikata (MTCNA i MTCWE), prvi – koji svedoči o tome da su savladali osnove interneta i funkcionisanja mreža i protokola i drugi napredni – koji potvrđuje poznavanje bežičnog mrežnog internet sistema.

-Bilo je intenzivno jer nam je predstavljeno mnogo informacija za kratko vreme, iskren je mladi Miodrag Pelengić, koji je položio oba testa i dodaje – Mnogo mi znači to što sam mogao da učestvujem u ovim obukama. Sad od nas zavisi koliko ćemo dalje raditi na sebi.

-Na različite načine možemo koristiti ova znanja, što u poslu, što privatno. Meni naročito znači ova obuka jer sam proširio znanja iz srednje škole, sa smera elektrotehničar računara, podsetio sam se tih znanja, nadogradio ih. Mladima preporučujem ovakve kurseve, jer su kvalitetni i besplatni, a treba samo dobro odabrati, kaže student Ivan Aćimov, polaznik i obuke za veb dizajn u okviru istog projekta.

MikroTik sertifikati, inače, predstavljaju jednu od najznačajnijih potvrda znanja i veština u oblasti mrežne administracije. Znanja za koja oni garantuju smatraju se neophodnim za sve vrhunske IT stručnjake. Udruženje građana „Tako kul“ u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih realizuje ovaj trening u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“, uz podršku Ministarstva sporta i omladine. U okviru ovog projekta mladi u opštini Bečej mogli su da pohađaju niz različitih obuka koje im mogu pomoći ili da napreduju na poslu ili da, studenti, posle završenog fakulteta, imaju veće šanse za zaposlenje.