Zagrejte se za Olimpijadu uz društvene igre u petak, 18. avgusta!

0
43

U subotu nas očekuje Vojvođanska olimpijada starih sportova, a najbolji način da se za nju pripremite, jeste dan ranije uz BUM-ove društvene igre!

Poznato je da društvene igre pružaju mnoge benefite, o kojima više možete pročitati u nastavku, a jedan od njih jeste i jačanje timskog duha. Zato nam se pridružite u petak sa svojom ekipom na večeri društvenih igara, a onda u subotu pravac na Olimpijadu!

Inače, Bečejsko udruženje mladih u svojoj kolekciji broji oko 120 društvenih igara za sve uzraste i različite tematike, a bez obzira koji tip igara je vaš omiljeni, ovo je prava prilika da istražite ovaj magičan svet i da iskusite sve benefite koje igre pružaju!

Razvoj memorije i logičkih veština

Delovi mozga zaduženi za kompleksno razmišljanje i formiranje memorije su hipokampus i prefrontalni korteks, a igranje društvenih igara podstiče razvoj ovih delova svesti i mozga.

Smanjenje stresa

Prema online anketi sprovedenoj od strane RealNetworks Inc, 64% ispitanika je reklo da igra društvene igre da se opusti i smiri, dok je 53% navelo da igraju igre kako bi smanjili stres.

Ubrzanje odgovora i reakcija

Studija univerziteta u Torontu je pokazala da studenti koji su redovno igrali igre imaju znatno brže opažanje nego oni koji ih nisu igrali. Svaka partija šaha ili monopola koju odigrate, pomoći će vam da se setite gde ste poslednji put ostavili ključeve od kuće.

Jačanje imunog sistema

Istraživanja pokazuju da negativne misli i osećanja mogu smanjiti sposobnost organizma da se bori sa bolestima, dok pozitivno razmišljanje i osećanja – poput uživanja i smeha tokom igranja igara – mogu sprečiti to, obzirom na supstance koje se stvaraju u telu kao posledica igranja.

Dobra zabava i dobar osećaj 

Jedan od efekata igranja društvenih igara je smeh i dokazano je da to povećava nivo endorfina, koji služe da podignu nivo raspoloženja i u organizmu stvaraju osećaj sreće.

Vidimo se u petak, 18. avgusta od 18 časova, na adresi Glavna 47! A ukoliko vam je potrebna pomoć pri odabiru društvene igre, onda kliknite OVDE i upoznajte se sa malim delom naše kolekcije.