XIII Vojvođanska olimpijada starih sportova održana uprkos lošem vremenu

0
36

Vikend za nama obeležila je Vojvođanska olimpijada starih sportova koja se, uprkos lošem vremenu, održala po 13. put na stadionu u Bačkom Gradištu.

Podsetimo, prvobitni termin za održavanje olimpijade bio je 20. avgust, ali je zbog nepovoljnih vremenskih prilika ona odložena za 17. septembar. Ipak, kiša nas ni ovaj put nije zaobišla, pa smo našu tradicionalnu manifestaciju obeležili u skromnijem izdanju, te su na teren izašle tri mešovite ekipe koje su okupile učesnike različitog uzrasta i pola.

Ekipe Jogurt bez kostiju, Filadendroni i Šatori oprobale su se, koliko se to moglo, kao nekada paori na ovim prostorima, u više od 10 disciplina.

I ovogodišnja olimpijada je obezbedila kulinarski užitak, te se pored tradicionalnih palačinki, u ponudi pronašao i pasulj koji su mogli da isprobaju svi učesnici i posetioci događaja.

Bez obzira na vreme koje nas je zadesilo, utisci učesnika su vrlo pozitivni, te se nadamo da će nas vreme sledeće godine poslužiti kako bi se okupili u što većem broju i zajedno isprobali svih 17 tradicionalnih vojvođanskih disciplina!

Drugi o nama:

  1. Vojvođanska olimpijada starih sportova: Zbog kiše skromno 13. izdanje
  2. Održana Vojvođanska olimpijada starih sportova: Pilcike, ringlanje, štulanje…