Vranića

0
131
Olimpijska disciplina
Olimpijska disciplina "Vranića"

REKVIZITI: Batine – vraničarke dužine 80cm

NAČIN IGRE: Igra 3 takmičara iz jedne i jedan takmičar iz protivničke ekipe. Bacač je iz proivničke ekipe. Bacaš baca svoju batinu najmanje 6 metara u vazduh samo vertikalno 5 metara od sebe bilo na koju stranu, a igrači je gađaju svojim batinama, tada dolazi do ganjanja i čvrkanja. Ako takmičari promaše bacaševu batinu u vazduhu, tada bacač gađa najbližu najbližu batinu u zemlji. Bacačevu batinu u vazduhu je dozvoljeno gađati samo preko 3 metra visine. Ako se batina pogodi ispod 3 metra pogodak je nevažeći.

BODOVANJE: Svaki takmičar koji pogodi bacačevu batinu u vazduhu dobija 2 boda. Bacač dobija 2 boda ako pogodi batinu igrača na zemlji ili uhvati protivničkog takmičara. Ekipa koja se odbrani od bacača dobija 1 bod. Bodovi se kasnije prebijaju. Ako nema pogodaka nema ni bodova.

KAZNE: Za nameran prekršaj (udaranje, zadržavanje rukama ili nogama) ekipa se kažnjava jednim bodom. Ukoliko bacač baci batinu 5 metara dalje od sebe bilo na koju stranu bacanje se ponavlja. Drugi put ako to ponovi dobija 2 negativna boda, a treći put će biti diskvalifikovan. Ako bacačevu batinu protivnička ekipa pogodi dva puta za redom na visini nižoj od 3 metra, ekipi se oduzima jedan bod, tj. bacač dobija jedan bod.

PODELI
Prethodni članakIzmesta
Sledeći članakKozana