Vojvođanska olimpijada starih sportova: U Bačkom Gradištu i mladi i stariji čuvaju tradiciju

0
262

Deveto izdanje Vojvođanske olimpijade starih sportova u Bačkom Gradištu okupilo je ove godine ukupno 18 ekipa koje su se takmičile u 17 raznovrsnih rekreativnih disciplina. Pobednik ovogodišnje, predjubilarne, devete manifestacije u organizaciji Bečejskog udruženja mladih, od ranije je poznat kako kako konkurentskim ekipa, jer mahom svake godine iste učestvuju, tako i publici, koja je ove godine naročito i u velikom broju, navijala za svoje favorite. Dakle, pobednici su momci iz ekipe Intenzivna nega, koja je sa 433 osvojena boda, bila ispred drugoplasiranih Bačkih ajkula (412) i trećeplasiranih iz ekipe Nemušti jezik.

Koliko je poznat pobednik, toliko su i članovi ekipe Nemušti jezik koji su, za razliku od prvoplasiranih, zadržali ime i ove godine i osvojili, ponovo, treće mesto.

Manifestacijom su zadovoljni kako takmičari, tako i publika, ali i organizatori, članovi Bečejskog udruženja mladih, jer upravo ova aktivnost mladim volonterima najviše i znači i svima je stalo da sve protekne u najboljem redu.

Tokom manifestacije učesnici i publika mogli su da se okrepe uz slatke palačinke koje su prodavane u humanitarne svrhe, odnosno, i ovog puta, kao i za Dane sela, prikupljan je novčani prilog za osposobljavanje bioskopske sale, jer, Bačko Gradište, iako ima veoma aktivno stanovništvo različitog uzrasta, nema odgovarajući prostor gde bi oni brojnijom publici pokazali svoja umeća.
Nije bilo mnogo vremena za sleganje utisaka nakon Vojvođanske olimpijade, jer članovi BUM-a već sada počinju pripreme za narednu, desetu, jubilarnu manifestaciju na Fudbalskom stadionu u Bačkom Gradištu, koju su ponovo zakazali za sredinu avgusta naredne godine.
Realizaciju Devete vojvođanske olimpijade starih sportova podržala je opština Bečej i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.