Uspešan još jedan „Uskršnji BUM“, drugi deo u maju

0
7

Aktivisti Bečejskog udruženja mladih (BUM) su proteklog vikenda povodom katoličkog Uskrsa ofarbali oko 200 jaja i zahvaljujući donacijama građana koji su ih otkupili na Gradskoj pijaci, u humanitarne svrhe prikupili 10. 500 dinara.

Grupa od desetak aktivista je u petak ofarbala i ukrasila jaja, a već narednog dana ih ponudila sugrađanima. Šestoro aktivista je učestvovalo u prodaji jaja na pijaci, a tokom akcije su poštovane mere zaštite od korona virusa.

Zahvaljujući donacijama građana prikupljen je novac koji će biti usmeren za poboljšanje uslova života jedne porodice u Bačkom Gradištu.

– Jaja, kao simbol ovog velikog praznika, osim farbom, ukrašena su logom BUM-a, ali i jednim novim. Naime, ove godine se akciji „Uskršnji BUM“ pridružila nova nova grupa mladih, učesnici projekta „Inovativnim aktivizmom u borbi protiv korupcije“. Oni su pokrenuli inicijativu čiji je naziv KAKO (Kreativni antikorupcijski optimisti) i planiraju umetničkim performansom u maju da skrenu pažnju na probleme u zaštiti životne sredine, kažu organizatori akcije.

Drugi deo ovogodišnje tradicionalne akcije „Uskršnji BUM“ biće realizovan u subotu 1. maja jer vernici narednog dana po julijanskom kalendaru obeležavaju najveći hrišćanski praznik.