Uključi se u kreiranje Akcionog plana Strategije za mlade

0
19
Krovna organizacija mladih Srbije

Verovatno ste već videli da je nedavno usvojena Strategija za mlade za period 2023 – 2030. godine i da je ovo najvažniji strateški dokument koji se tiče položaja mladih u Srbiji.

Kao i do sada, veoma je važno da se čuje šta ti, kao mlada osoba, imaš da kažeš, a ovo je prava prilika za to jer se možeš uključiti i doprineti kreiranju Akcionog plana koji će pratiti gore pomenutu Strategiju.

Dokument predloženog teksta Akcionog plana je objavljen na eKonsultacijama, a Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) je zatražila da se održi i javna rasprava povodom ovog pitanja kako bi svi zainteresovani mladi mogli da iskažu svoje mišljenje, međutim, sam događaj javne rasprave – nije realizovan.

Sa željom da ono što je važno mladima bude prepoznato i u Akcionom planu Strategije, KOMS je došao na ideju da organizuje Alternativnu javnu raspravu!

Kome je namenjena Alternativna javna rasprava? 

U Alternativnu javnu raspravu mogu da se uključe svi zainteresovani mladi (od 15 do 30 godina) kao i sve KOMS organizacije članice.

Svi ostali zainteresovani mogu da se uključe u ovaj proces putem popunjavanja upitnika (pronaći ćeš više o ovome par redova ispod).

Kada će se održati Alternativna javna rasprava i kako će izgledati? 

Održaće se u petak (7. aprila) od 11h – onlajn.

Na samoj raspravi, bićeš u onoj grupi za koju si se prijavio/la, a ukupno će biti pet grupa za pet oblasti koje se nalaze u Strategiji za mlade.

Kako još možeš da se uključiš? 

Pored onlajn događaja u petak, postoje još dva načina kako možeš da se uključiš i to tako što ćeš:

  • Ostaviti svoje komentare na sajtu eKonsultacije – ovde (formular koji je objavljen na sajtu Ministarstva za turizam i omladinu)
  • Ostaviti svoje komentare na formularu KOMS – ovde (i biti siguran/na da ćemo tvoje komentare uzeti u obzir)

Radujemo se da zajedno učestvujemo u ovom važnom procesu!

Izvor: Krovna organizacija mladih Srbije