U toku su prijave za Školu jezika sredine

0
99

Udruženje „Tako cool“ poziva sve motivisane mlade koji žele da nauče da pišu, čitaju i komuniciraju na mađarskom i srpskom jeziku da se prijave za školu mađarskog ili srpskog jezika.

Osnovna potreba i prioritet svakog razvijenog društva jeste briga o maternjem jeziku i kulturi, što se realizuje u svim fazama obrazovanja, ali širi aspekt i učenje nematernjeg jezika u sredinama kao što je opština Bečej je u proteklom periodu neopravdano izostavljen. U multietničkim sredinama kakva je Vojvodina neophodno je znati nematernji jezik, osim zbog uspešnijeg i boljeg života sa svojim sugrađanima, u današnje vreme jezik sredine predstavlja i ključni faktor prilikom zapošljavanja mladih.

Glavni cilj ove škole jezika jeste povećanje zapošljivosti mladih kroz učenje jezika sredine i negovanje i očuvanje tradicije, poboljšanje života u lokalnoj zajednici, povećanje tolerancije među nacionalnim entitetima i smanjenje diskriminacije.

Škole mađarskog i srpskog jezika su besplatne i traju tri meseca u kojima se dinamika rada ogleda u organizovanim susretima dva puta nedeljno u trajanju od dva školska časa.

Prijave su otvorene do 20. septembra, a formular se nalazi OVDE.

Škola jezika sredine se realizuje u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak – Jednaka šansa za sve mlade“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.