U partnerstvu još jedna uspešna škola mađarskog jezika za mlade

0
43

Koliko jezika govoriš, toliko vrediš, kaže poznata izreka, mada ona može imati i dublje značenje. Upravo u prilog tome govori škola jezika sredine koju udruženja građana na teritoriji opštine Bečej već niz godina organizuju.

Zainteresovanost sugrađana da nauče mađarski jezik, jedan od najtežih svetskih jezika, ne jenjava godinama, a njihova motivacija je donekle slična.

-Zahvaljujem se ovom prilikom organizatorima ovog kursa, kao i Gabrieli koja ga je vodila jer nas je zaista mnogo korisnih stvari naučila, rekla je Aleksandra Gaicki, koja se novinarima portala MojBečej.rs predstavila i na mađarskom jeziku.

Prenošenje znanja samo po sebi nije lako. Iako su mladi polaznici škole mađarskog jezika imala kontakata sa njim, uzevši u obzir da je opština Bečej pre svega dvojezična sredina, za predavačicu je to bio poseban izazov.

– Drago mi je da se pokazalo ono što su mi organizatori pozivajući me da vodim ove obuke rekli, a to je da su polaznici veoma motivisani mladi, kaže Gabriela Potrebić Težer. Ona dodaje da veruje da će mladići i devojke sa kojima radi proteklih meseci nastaviti da se usavršavaju.

Polaznici kursa će na kraju polagati završni ispit, kojim zaslužuju sertifikat i koji treba da svedoči o tome da poznaju osnove mađarskog jezika.

Udruženje „Tako cool!“ u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih realizovalo je ovu besplatnu školu mađarskog jezika u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak 3 – Jednaka šansa za sve mlade 3“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.