U Bečeju uskoro besplatno psihološko savetovalište za mlade

0
121

Mentalno zdravlje mladih je tema o kojoj se malo govori, a o neprocenljivog je značaja kako za pojedinca, tako i za celu zajednicu.

Istraživanja su pokazala da svaka peta mlada osoba ima neku mentalnu poteškoću, a da tek svaka peta osoba od njih dobije neku vrstu stručne pomoći. Upravo su ovo razlozi zbog kojeg od sredine septembra počinje sa radom besplatno psihološko savetovalište za mlade u Bečeju.

Zainteresovani mladi mogu da se prijave posredstvom LINKA, a više informacija mogu dobiti na kontakt Katarina Stojisavljević 063/713-76-01.

Savetovalište će raditi počev od 15. septembra svake srede od 16 sati u prostorijama Centra za decu i mlade u Bečeju.

Projekat realizuje udruženje „Tako cool“ u okviru projekta „Edukacijom do izvesnije budućnosti mladih“ koji je podržan na konkursu za finansiranje programa udruženja u oblasti omladinske politike iz budžeta opštine Bečej za 2021. godinu.

Razgovor sa psihologom je još uvek tabu tema u javnosti te je važno edukovati mladi o mentalnom zdravlju, mentalno higijeni, rizicima, veštinama za nošenje sa poteškoćama i izazovima.

Neophodno je pružiti im priliku da besplatno porazgovaraju i posavetuju se sa stručnjakom, kako bi unapredili postojeće socijalne veštine i usvojili nove, u cilju lakšeg suočavanja sa različitim poteškoćama sa kojima se susreću u svakodnevnim životnim situacijama.