Treća Olimpijada

0
9
Sa otvaranja Treće vojvođasnke olimpijade starih sportova

U Bačkom Gradištu je bilo živo i prošlog vikenda jer je osim seoske slave Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta priređena i treća Vojvođanska olimpijada starih sportova na fudbalskom stadionu.

Olimpijadu je svečano otvorio predsednik Bečejskog udruženja mladih (BUM) Aleksandar Đekić, a olimpijski plamen je upalio plivač i bečejski olimpijac Čaba Silađi (član BUM-a), koji je rekao da veruje da je on jedini sportista koji je za mesec dana uspeo da učestvuje na dve Olimpijade i poželeo učesnicima fer-plej takmičenje i dobro druženje.

Više od sto takmičara iz Bečeja, Bačkog Gradišta, Novog Bečeja, Zrenjanina i drugih gradova Vojvodine, ali i inostranstva (strani volonteri iz međunarodnog volonterskog kampa u Bačkom Gradištu) od popodnevnih do večernjih časova nadmetali su se u 17 starih sportskih disciplina, možda bi se pre moglo reći veština, kao što su pilcike, ringlanje, štulanje, pajvanisanje, strelanje, borbe časti i slično. Od 21 ekipe interesantnih naziva pobednik ovogodišnjih igara je ekipa „Čke bečejske“ iz Bečeja, drugoplasirana je bila ekipa „Vojvođani“ iz Bačkog Gradišta, a treće mesto osvojila je ekipa „Vruć lebac“ takođe iz Bačkog Gradišta. Pobedničkim ekipama dodeljeni su pehari, a diplome su dobili timovi koji su ostvarili najbolji rezultat u svakoj pojedinačnoj disciplini. Prvoplasirana ekipa bila je nosilac i najboljih rezultata po disciplinama, te je „pobrala“ čak sedam diploma.

Takmičari su imali dobru podršku publike sa tribina, a među učesnicima je bilo i onih koji su se prvi put takmičili na Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova.

„U mojoj ekipi ’Libero’ ima i onih koji su učestvovali i prethodne godine, a meni je ovo prvi put. Znala sam za ove discipline, ali ih nisam vežbala. Sve je super, druženje je na prvom mestu i mislim da to treba i dalje da se održava i razvija, jer se okupilo mnogo mladih ljudi“, rekla je Anita Martinec iz Bačkog Gradišta, dok je za njenog sugrađanina Vukašina Erdeljana Olimpijada novo iskustvo: „Prvi put učestvujem na ovoj olimpijadi, lepo je i zanimljivo. Nisu mi bile poznate do sada discipline u kojima se nadmećemo“.

Organizator sportske manifestacije je Bečejsko udruženje mladih uz podršku Saveza Sport za sve Vojvodine, Fudbalskog kluba Vojvodina i bečejskih privrednika.

PODELI
Prethodni članakDruga Olimpijada
Sledeći članakČetvrta Olimpijada