Sajam obrazovanja i karijernog informisanja „Misli na vreme, pametno biraj“

0
17

Sajam obrazovanja i karijernog informisanja „Misli na vreme, pametno biraj“ u okviru projekta “jednaka šansa za sve mlade 3”okupila je studente iz Bečeja koji su bili volji da mlađim sugrađanima omoguće da iz prve ruke dobiju mnogo bitnih informacija u vezi sa fakultetima koje planiraju da upišu.

Bečejci studenti prezentuju svoje fakultete
Bečejci studenti prezentuju svoje fakultete

Sajam je bio namenjen prvenstveno trećim razredima bečejskih škola, kako bi učenici na vreme čuli informacije iz prve ruke o različitim fakultetima, i tokom raspusta razmislili o svojim željama i ambicijama i na vreme počeli da se pripremaju. Takođe, sajam su posetili i učenici drugog i četvrtog razreda. Iako većina učenika četvrtih razreda srednjih škola se već priprema za prijemni ispit, iskoristili su mogućnost da malo starijima od sebe postave konkretna pitanja vezana za aktuelni sistem studiranja, vannastavke aktivnostima, mogućnosti studentskih razmena i svemu onome što čini studentski život.

Kako nije u fokusu bilo samo da se predstavi određeni fakultet ili smer, već da se mladima ukaže na to koliko moraju biti uporni u onome što naume, više puta je ponovljeno da odustajanje nije jedno od mogućih rešenja.

Studenti FTN-a objašnjavaju kako izgledaju početne pripreme
Studenti FTN-a objašnjavaju kako izgledaju početne pripreme

„Misli na vreme, pametno biraj“ jedna je od aktivnosti na projektu „Jednaka šansa za sve mlade 3“ koju realizuje udruženje Tako kul u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta.