RYCO predstavio konkurs za omladinske projekte

0
49

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je, u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih i lokalnom samoupravom, održala prezentaciju konkursa za projekte u oblasti saradnje mladih, mobilnosti i omladinskih interkulturalnih razmena.

Poziv za dostavljanje predloga projekata na ovaj konkurs otvoren je do 25. januara 2019. godine, a pravo učešća imaju sve organizacije civilnog društva i srednje škole sa Zapadnog Balkana.

Ova kancelarija osnovana je 2016. godine od strane Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Srbije, radi unapređenja saradnje i pomirenja omladine Zapadnog Balkana. Ovo je drugi po redu konkurs koji ova kancelarija raspisuje, gde planiraju da podrže ukupno 50 projekata regionalnog karaktera, od kojih će čak 15 biti iz Srbije.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) otvorena je za sva pitanja i podršku potencijalnim aplikantima sve do 18. januara naredne godine, a nadaju se da će im do kraja konkursa pristići i predlozi projekata upravo od strane bečejskih srednjih škola i organizacija civilnog društva, pošto je prema rečima Marije Bulat, omladinska politika u našoj opštini na veoma zavidnom nivou.

Opširnije u TV prilogu!