Rezultati glasanja u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“

0
121

Nešto više od 2.770 građana opštine Bečej glasalo je u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“. Žiteljima svih mesnih zajednica na teritoriji opštine Bečej budžetski prioriteti i za ovu godinu su izgradnja i sanacija kanalizacione, odnosno vododovne mreže.

I ove godine su prednjačili glasovi putem interneta, mada su građani i lično dolazili do svojih mesnih zajednica. Konačne rezultate glasanja možete pogledati OVDE.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić posetio je uoči glasanja sva sela opštine Bečej gde je o problemima iz nadležnosti lokalne samouprave razgovarao sa građanima. Za njega rezultati glasanja nisu, stoga, iznenađenje i dodaje – u budžet za narednu godinu ući će i oni predlozi sa manje glasova koje su građani tokom sastanaka predlagali.

Ostaje da se budžet za narednu godinu isplanira i tokom naredne nedelje na javnoj raspravi predstavi građanima. Dogodine će se sa akcijom ranije početi kako bi za nju čulo što više ljudi i time učestovovalo u raspodeli novca iz opštinske kase. Tošić dodaje da će naredne godine redovno biti pravljeni preseci realizacije budžeta, odnosno, građani će više biti upoznati šta se konkretno dešava sa prioritetima iz akcije.

Najmanje selo opštine Bečej je ujedno bilo i najaktivnije. Meštani Poljanica su oko budžetskih prioriteta bili ujedinjeni jer je nešto više od 60 glasalo za tri predloga od ukupno 10 sa liste. Dakle, ako je suditi prema obećanjima nadležnih – rekonstrukcija puta Poljanice – Bečej, izgradnja vodovoda i postavljanje dečjeg igrališta izvesna su ulaganja u mesnu zajednicu Poljanice u 2020. godini.