Retrospektiva BUM-ove 2021. godine!

0
73

Naša 2021. godina, kao i mnogima, bila je uzbudljiva i izazovna! Uprkos epidemiološkoj situaciji koja se konstantno menja i diriguje način rada, tokom prošle godine realizovali smo i učestvovali u više od 100 aktivnosti (preciznije 104), na koje se rado osvrćemo dok planiramo nove.

Sve od januara do decembra, Bečejsko udruženje mladih je zajedno sa svojim članovima i članicama ostvarilo mnoge ciljeve, a dok se još navikavamo na 2022. godinu, spremili smo malu retrospektivu da se podsetimo svega što smo radili.

Među 104 aktivnosti ubrajamo:

  • 10 humanitarnih akcija
  • 14 omladinskih i drugih aktivnosti (Igre bez granica, Vojvođanska olimpijada starih sportova, obeležavanje mnogih važnih datuma, okrugli stolovi i dr.)
  • 20 večeri društvenih igara
  • 30 edukativnih radionica, treninga i seminara (koje su organizovali ili pohađali članovi/članice udruženja)
  • 30 epizoda podkasta „Bumovanje“

Takođe, tokom prethodne godine izdali smo tri publikacije, a u saradnji sa lokalnom samoupravom izradili smo pet pravilnika i drugih dokumenata u cilju unapređenja rada i transparentnosti opštine Bečej.

2021. godinu obeležilo je i uvođenje još jednog mehanizma za povećanje učešća građana, kao i povećanja transparentnosti rada lokalne samouprave, a to je „Građanska stolica“. Uz to, u opštini Bečej je prethodne godine formiran i Savet za mlade nakon dugogodišnje inicijative BUM-a.

Pored toga, zagovarali smo i za formiranje nedostajućih tela skupštine opštine Bečej u oblasti rodne ravnopravnosti (Savet i Komisija za rodnu ravnopravnost), a sproveli smo niz aktivnosti sa ciljem promocije rodne ravnopravnosti, kao i za to da postojeći mehanizmi budu funkcionalniji.

U prošloj godini radili smo i na informisanju zajednice i umrežavanju aktera (poslodavci, sindikati, lokalna samouprava), što će za krajnji cilj imati formiranje Socijalno-ekonomskog saveta opštine Bečej. Pored toga, uveli smo nove aktere u mrežu organizacija koje se bave nadzorom finansiranja omladine i sporta na lokalnom nivou.

Uz sve to, poslali smo preko 300 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja u 2021. godini.

I ove godine nastavljamo vredno da radimo, brojimo uspehe i nižemo aktivnosti. Ispratite i podržite naš rad kao i do sada, a mi vas pozivamo i da nam se pridružite i da zajedno nadmašimo prošlogodišnje brojke!

O nama:

  1. Száznégy sikeresen megvalósított program