Reciklirano još 100 kilograma čepova u akciji „Humanitarna reciklaža“

0
39
Humanitarna reciklaža

Na Međunarodni dan planete Zemlje, 22. aprila, aktivisti Bečejskog udruženja mladih odneli su na reciklažu još 98 kilograma plastičnih čepova u okviru akcije „Humanitarna reciklaža“.

Od početka akcije na otkup i reciklažu odneto je oko 350 kilograma čepova, a novac od otkupa, u ukupnom iznosu od 10.430 dinara, usmeren je na poboljšanje uslova za život siromašne dece u opštini Bečej.

Ova humanitarno-ekološka akcija aktivna je tokom cele godine i građani uvek mogu da joj se priključe. Zahvaljujući saradnji Bečejskog udruženja mladih i Potisja Bečej postavljene su crvene kante u holu Sportskog centra, u 2. i 3. Mesnoj zajednici u Bečeju i u Mesnoj zajednici Mileševo, gde građani mogu ostaviti čepove koje prikupe u svom domaćinstvu.

Pored pomenutih lokacija, crvene kante su postavljene u školama „Zdravko Gložanski“, „Petefi Šandor“ i  „Sever Đurkić”, a akciji su se priključili i najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove „Labud Pejović”, pa su tako kante dobili i vrtići u Bečeju, Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću.