Razgovor o mentalnom zdravlju u prirodi

0
42

Bečejsko udruženje mladih je, na poziv Odreda izviđača „Ivo Lola Ribar“ iz Bečeja, u okviru šetnje na Fruškogorskom maratonu održalo predavanje i razgovor o mentalnom zdravlju mladih.

U okviru jednočasovne radionice koju je vodila omladinska radnica Gordana Adamov, razgovaralo se o stavovima mladih na temu mentalnog zdravlja i destigmatizaciji ove teme.

– Mladi smatraju da se o mentalnom zdrvalju malo priča u našem društvu i da je neophodno više razgovarati o tome šta su izazovi i kako se sa njima nositi. Generalno vlada mišljenje da se veštine empatije nedovoljno neguju i da je neophodno da ova tema ima značajno mesto u formalnom sistemu obrazovanja. 

Ova radionica organizovana je u okviru programa za unapređenje mentalnog zdravlja mladih u Bečeju koji sprovode različiti akteri omladinske politike na nacionalnom nivou uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine.

Podsetimo, ovaj program se pilotira u ukupno 10 jedinica lokalne samouprave u Srbiji među kojima je i Bečej, a zahvaljujući ovom programu u Bečeju je nedavno formiran Tim za mentalno zdravlje koji će u narednom periodu organizovati besplatno psihološko savetovalište za mlade.