Razgovor o budžetskim prioritetima održan i u mesnoj zajednici Poljanice

0
12

Žitelji najmanjeg sela u opštini Bečej – Poljanice su večeras ponovili predsedniku opštine Bečej svoje probleme koji bi se mogli rešiti ulaganjima opštine Bečej.

Među njima je i sanacija vodovodne mreže, ali i nastavak radova na putevima koji ih spajaju sa drugim mestima, najviše sa Bečejom.

Put Bečej – Poljanice delimično je saniran ove godine, ali mu nedostaje kompletna rekonstrukcija.

To je ujedno i jedan od prioriteta koji će se naći na glasačkom listiću 1. decembra u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ koju opština Bečej organizuje na inicijativu Bečejskog udruženja mladih.

Meštani Poljanica kažu – sanacija puta koji ih povezuje sa Bečejom je u interesu i svih onih koji poseduju zemlju u njihovom ataru.

Prošle godine su građani ove mesne zajednice izrazili potrebu za sanacijom objekta doma kulture. Rekonstruisan prostor površine oko 200 kvadratnih metara, sa zamenjenom stolarijom i rekonstruisanim krovom, nakon radova na fasadi, za nekoliko dana ponovo može da postane mesto okupljanja.

Redovno i temeljno zimsko održavanje saobraćajnica, dodatne svetiljke javne rasvete, igralište, kao i kvalitetna voda, neka su od gorućih pitanja u ovom selu, za koja se rešenja očekuju od nadležnih već naredne godine.