Radionica: Kako da budeš vršnjačka podrška u oblasti mentalnog zdravlja

0
47

U utorak 19. marta od 18 do 20 časova u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Bečej organizujemo radionicu koja ima za cilj da informiše i osnaži mlade u Bečeju da budu vršnjačka podrška u oblasti mentalnog zdravlja.

Svesni nedostatka stručne pomoći u oblasti mentalnog zdravlja u našoj opštini, predstavnici Bečejskog udruženja mladih odlučili su da proaktivno odgovore na ovaj problem. U okviru radionice mladi će učiti kako da prepoznaju svakodnevne izazove sa kojima se njihovi vršnjaci i oni sami susreću kada je u pitanju mentalno zdravlje i kako da odgovore na specifične izazove i podrže jedni druge.

Radionica je namenjena mladima od 15 do 30 godina, a broj učesnika je ograničen. Prijave se vrše putem online formulara koji možete pronaći OVDE.

Kroz ceo proces će nas voditi mlada diplomirana psihološkinja Dragana Arsenić i omladinska radnica Gordana Adamov.

Ovaj događaj je produkt treninga Krovne organizacije mladih Srbije koji je realizovan kao deo nacionalne kampanje za mentalno zdravlje u okviru projekta “Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz razvoj kapaciteta lokalnih aktera 1.0“ koji finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.