Prvi okrugli sto u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ održan je u Bačkom Gradištu

0
18

Meštani Bačkog Gradišta imali su priliku da u petak, 15. novembra, u prostorijama mesne zajednice sa predstavnicima lokalne samouprave razgovaraju o problemima u selu. Razgovor o budžetskim prioritetima za 2020. godinu sa meštanima Bačkog Gradišta je ujedno prvi u nizu u okviru ovogodišnje okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“.

Meštani Bačkog Gradišta traže bolje vodosnabdevanje, asfaltiranje ulica, sanaciju mosta, veću bezbednost u selu. Dvosatna diskusija pojedinih meštana i predsednika opštine vodila se i o novim budžetskim prioritetima, ali o realizaciji prošlogodišnjih. Konstovano je da su sastanci ovog tipa neophodni i da treba što više meštana da bude obavešteno, te da bi bili i masovniji.

Do 1. decembra, za kad je zakazan glasački dan, predstavnici opštine Bečej, na čelu sa predsednikom opštine, obići će sva naseljena mesta u opštini i razgovarati sa građanima o ulaganjima iz opštinskog budžeta za narednu godinu. Glasanje će biti organizovano u mesnim zajednicama, ali i na internetu.

Javna rasprava o budžetu opštine Bečej za 2020. godinu predviđena je za 9. decembar u 17 sati u zgradi opštine.