Prijavi se na trening za vršnjačke edukatore u oblasti medijske pismenosti!

0
267

Bečejsko udruženje mladih raspisuje javni poziv za učešće na treningu „Mladi u nadzoru informacija“ koji će se održati od 23. do 26. maja u Bečeju!

Poziv je otvoren za sve mlade od 15 do 30 godina koji su motivisani da saznaju više o medijskoj pismenosti i borbi protiv širenja lažnih vesti.

Zašto ovaj trening?

Kroz ovaj trening učesnici će steći neophodne veštine i znanja kako bi efikasno doprineli borbi protiv širenja lažnih vesti, promovišući istinite i pouzdane informacije u svojim zajednicama. Njihovo aktivno učešće u ovom procesu doprineće jačanju integriteta medijskog prostora i građenju kritički osvešćenih društava.

Realizacijom treninga, namenjenog za 20 mladih, kreiraćemo osnove za primenu novih i inovativnih MOPS alata u borbi protiv lažnih vesti i jačanju kritičke svesti. Cilj nam je ojačati integritet mladih u borbi protiv dezinformacija, kao i promovisati evropske vrednosti.

Trening je posebno osmišljen kako bi učesnike osnažio da samostalno, kroz principe neformalnog obrazovanja, razvijaju i sprovode edukacije na temu medijske pismenosti za mlade, ali i druge grupe građana u svojim lokalnim zajednicama. Kroz unapređenje njihovih kapaciteta, veština i znanja, težimo umrežavanju mladih i omladinskih organizacija oko zajedničkog cilja – podizanja svesti građana o važnosti medijske pismenosti i borbe protiv dezinformacija.

Gde i kada se održava?

Trening će okupiti ukupno 20 učesnika/ca koji će tokom četiri dana razgovarati o medijima, medijskoj pismenosti, o kritičkom razmišljanju i o borbi protiv širenja dezinformacija.

Trening se održava od 23. do 26. maja 2024. godine u Bečeju! 

 Ko može da se prijavi?

Prijave su otvorene za ukupno 20 mladih

Ukoliko:

  • Imaš između 15 i 30 godina
  • Želiš da razvijaš veštine i znanja u oblasti medija i medijske pismenosti
  • Želiš da upoznaš mlade kolege iz drugih gradova i opština
  • Možeš da učestvuješ na treningu u celosti

Prijavi se za učešće na treningu! Rok za prijavu je 20. maj.

Smeštaj, hranu i troškove prevoza pokrivaju organizatori. Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pisati na: [email protected]

Prijave za učešće na treningu su otvorene putem onlajn formulara do 20. maja. Proces selekcije će trajati do 21. maja, nakon čega će projektni tim obavestiti samo kandidate i kandidatkinje koji prođu proces selekcije.

Пројекат „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији” спроводи Београдска отворена школа у партнерству са Новосадском новинарском школом, организацијом ENECA, Ужичким центром за права детета, Новом планском праксом, Сигурним стазама, Младим пољопривредницима Србије и међународним партнером, Фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Stiftung).