Prezentacija javnog poziva Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) za dostavljanje predloga projekata

0
122

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO)  osnovana je 2016. godine od strane vlada Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Makedonije i Srbije, u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmena.

RYCO raspisuje drugi javni poziv za dostavljanje predloga projekata koji je otvoren od 03.12.2018. do 25.01.2019. Na konkurs se mogu prijaviti organizacije civilnog društva i srednje škole sa Zapadnog Balkana sa predlozima projekata u oblastima regionalne saradnje mladih, mobilnosti i omladinskih interkulturalnih razmena, kao i stvaranja podsticajnog okruženja za regionalnu saradnju mladih.

Sve informacije o javnom pozivu možete pronaći na ovom linku.

U svrhe predstavljanja ciljeva i uslova konkursa, kao i podrške potencijalnim aplikantima u pripremi projekata i pronalaženju partnera u regionu, RYCO organizuje info sesije širom regiona Zapadnog Balkana.

U Srbiji, info sesije se realizuju uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

U Bečeju, info sesija se održava u utorak, 18.12.2018. sa početkom u 13h u maloj sali opštine Bečej, Trg oslobođenja 2.

Info sesija održava se u ukupnom trajanju od 2h.

Za više informacija o RYCO posetite: www.rycowb.org

Za više informacija o održavanju info sesije možete se obratiti Mariji Bulat, koordinatorki kancelarije RYCO za Srbiju putem [email protected] ili na 069/738 4434.

Napomena: Refundacija putnih troškova je moguća uz prilaganje računa za gorivo ili autobuskih karata na licu mesta. Organizator će snositi troškove refundacije za relacije koje ne prelaze 100 km u jednom pravcu.

* Ovaj naziv ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova