Predstavnici BUM-a, đačkog parlamenta ETŠ i KZM-a iz Bečeja odabrani za učešće u programu „Odlučionice“

0
51

Opština Bečej našla se među pet jedinica lokalne samouprave koje je Krovna organizacija mladih Srbije odabrala za učešće u programu „Odlučionice“. Predstavnici Bečejskog udruženja mladih, đačkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole Bečej i Kancelarija za mlade činiće tim koji će raditi na poboljšanju omladinske politike na lokalu.

Pored Bečeja, u programu će učestvovati opština Ćuprija i gradovi Bor, Vranje i Čačak.

KOMS kroz ovaj projekat podstiče aktivno učešće mladih na lokalu, kao i saradnju mladih sa donosiocima odluka na svim nivoima. Odlučionice jesu program koji ima za cilj podsticanje i unapređenje saradnje svih relevantnih aktera u oblasti omladinske politike sa fokusom na lokalnu zajednicu i umrežavanje organizacija civilnog društva, predstavnika/ca lokalne samouprave i đačkih parlamenata.

– Odabrane lokalne koordinatore i koordinatorke u narednom periodu očekuju konsultativni sastanci koji se održavaju do kraja aprila. Konsultativni sastanci se realizuju kako bismo se upoznali sa stanjem omladinske politike u odabranim lokalnim zajednicama, mogućnostima za mlade, mladima koji žele da utiču na promene i liderima svojih zajednica, kažu iz KOMS-a.

Tim iz Bečeja čine članica Bečejskog udruženja mladih Jovana Pongračić, predstavnik đačkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole Uglješa Surdučki i koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijana Peter, kao i Julijana Palinkaš.

Odlučionice se organizuju kao deo projekta “Glas mladih u demokratskim procesima” koji KOMS realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom – BOŠ u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji”, uz podršku Švedske.