Predstavnica BUM-a na konsultativnom sastanku Regionalne kancelarije za saradnju mladih

0
12

Na konsultativnom sastanku koji je organizovala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) održanom 27. septembra u Beogradu učestvovala je predstavnica Bečejskog udruženja mladih, Gordana Adamov.

Sastanak je organizovan povodom procesa izrade novog Strateškog plana Regionalne kancelarije za saradnju mladih, sa željom da omladinski aktivisti i aktivistkinje podele svoje viđenje prioriteta i izazova mladih na Zapadnom Balkanu i kreativne ideje za buduća partnerstva.

– Želja nam je da novi Strateški dokument počiva na potrebama mladih, smernicama onih koji rade sa i za mlade i partnera sa kojima delimo ciljeve. Ovaj ključni organizacioni dokument RYCO-a u naredne tri godine će predviđati ciljeve i tematske oblasti u okviru kojih će RYCO raditi i implementirati svoje programe i aktivnosti, kažu organizatori skupa.

Učesnici i učesnice su u grupama razgovarali na temu položaja mladih sa teritorije Zapadnog Balkana sa posebnim naglaskom na mlade u Srbiji, o ulozi različitih aktera i idejama za poboljšanje saradnje među mladima.