Predložite svoje prioritete!

0
69

U okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ od 12 oktobra pa do 12. novembra građani mogu da predlože svoje prioritete i tako učestvuju u raspodeli lokalnog budžeta.

Prioritete građani mogu predložiti putem elektronskog upitnika.

Oni sa najviše glasova naći će se na glasačkom listiću. Savetujemo građane da se opredele za manje investicije koje je kasnije lakše i brže realizovati.

Ovog puta na raspalaganju je 50 miliona dinara, što je za pola manje u odnosu na prošlu godinu, a razlog tome je nepovoljna situacija sa korona virusom koja se odražava i na stanje u budžetu.

-U cilju unapređenja akcije ove godine je predsednik opštine formirao posebno radno telo. Naš interes je da se građani što više informišu o budžetu i interesuju se za njega. U našim aktivnostima da budžet  bude što transprarentniji nam ove godine pomaže Agencija za sprečavanje korupcije, rekao je Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih koje je pored opštine Bečej, organizator akcije.

Glasački dani su 5. i 6. decembra, a preporuka je da se zbog aktuelne situacije sa korona virusom odvijaju putem interneta.

Javna rasprava o budžetu za narednu 2021. godinu predviđena je za 11. decembar u 17 sati.