Popuni anketu na temu rodno zasnovanog nasilja

0
98

Bečejsko udruženje mladih sprovodi anketu o informisanosti, stavovima i iskustvu građanki opštine Bečej o nasilju prema ženama.  

Prikupljeni podaci koristiće se u cilju daljeg razvijanja lokalnih politika za unapređenje položaja žena u opštini Bečej, a anketa je anonimna i dostupna je dvojezično, na srpskom i mađarskom jeziku.

Prema izveštaju Autonomnog ženskog centra u prvoj polovini 2022. godine u Srbiji na osnovu medijskog izveštavanja zabeležno je ukupno 12 ubistava žena u porodično-partnerskom kontekstu. Najmlađa žrtva imala je 31 godinu, a najstarija 79 godina. Ova statistika se oslanja na prethodne i ukazuje na to da svaka žena može biti žrtva femicida, što dodatno ukazuje na važnost razgovora na ovu temu.

Uz to, Bečejsko udruženje mladih u petak, 25. novembra, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizuje projekciju dokumentarnog filma u saradnji sa Narodnom bibliotekom Bečej i u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji koja će početi u 19 časova. Pozivamo vas da popunite gore navedenu anketu, te da nam se pridružite u petak na događaju o kome više možete pročitati putem linka.