Policija i BUM patrola u kampanji za bezbednost u saobraćaju

0
22

Nakon što je policija u rutinskoj akciji učesnicima u saobraćaju, na nekoliko lokacija, početkom meseca ukazala na obaveze prilikom vožnje, aktivisti Bečejskog udruženja mladih (BUM) podelili su građanima više stotina paketa svetala za bicikle.

Biciklisti koji su se kretali izvan naseljenih mesta, dobili su pored toga i svetleće prsluke, a sve je to deo kampanje koju BUM-ovci sprovode širom opštine, u okviru projekta „Bezbedni u saobraćaju – Znam i ne rizikujem“.

Jelena Brkljač i Igor Avramović, članovi BUM-a, učestvovali su u ovoj atraktivnoj akciji. Oboje su prvi put na ovakav način ukazivali vozačima bicikla na to koje su njihove obaveze po pitanju bezbednosti kao učesnika u saobraćaju.

– Utisak koji smo stekli sprovodeći akciju jeste da se mladi više pridržavaju pravila i da znaju koje su njihove obaveze. Pratila sam komentare naših sugrađana na društvenim mrežama, drago mi je da podržavaju to što radimo, jer je projekat od velike važnu za našu opštinu, region, rekla je aktivistkinja BUM-a Brkljač. Prema rečima Avramovića cilj akcije je da se građanima skrene pažnja, a efekat je bio jači jer je postojala saradnja sa policijom.

Bečejsko udruženje mladih realizuje projekat „Bezbedni u saobraćaju – Znam i ne rizikujem“, u saradnji sa opštinom Bečej i uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva. Akcija okrenuta ka biciklistima samo je jedna u nizu aktivnosti na ovom projektu.

Prilog sa ove akcije možete pogledati klikom na sledeći link.