Part 2: Članica BUM-a uskoro omladinska radnica

0
33

U periodu od 4. do 7. juna održan je drugi modul obuke za omladinske radnice i radnike, koju pohađa članica našeg udruženja Gordana Adamov.

U oviru ovog modula, učesnici su se najviše bavili metodologijom neformalnog obrazovanja, gde su imali priliku da uče jedni od drugih, razmenjujući različita iskustva o tehnikama koje koriste, kao i kada ih koriste. 

– Kao snažan momenat, istakla bih korišćenje različitih metoda koje koristimo u zavisnosti od ciljne grupe sa kojom radimo. Zanimljivo mi je to što smo diskutovali o radu sa marginalizovanim grupama mladih sa kojima nisam imala priliku da radim, rekla je Gordana. 

Drugi modul vodili su predavači iz organizacije Hajde da, Suzana Krstić i Marko Pejović.

Inače, ovu obuku organizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, a u cilju jačanja kapaciteta osoba koje pružaju podršku mladima kroz različite aktivnosti i projekte u zajednici, kreirane na osnovu društvenih, ponašajnih, zdravstvenih, razvojnih i sigurnosnih potreba mladih.

Vežba poverenja: Da li Milja veruje Gordani?

– Dosta smo se bavili time kako učimo,  a modul je završen radionicom i vežbama empatije. Na kraju modula dobili smo zadatak da dizajniramo trening, program i radionice, koje ćemo moći da realizujemo u svojim lokalnim zajednicama kroz praksu koja je u okviru ove obuke obavezna, rekla je Gordana. 

Slobodno vreme koristili su za prezentovanje društvenih igara, s obzirom na to da se takva  aktivnost nikada ne propušta u našem udruženju.