„Ozelenimo Bečej“: Nastavak pošumljavanja opštine

0
26

Građani okupljeni oko inicijative „Ozelenimo Bečej“ nastavljaju sa pošumljavanjem naše opštine. Nakon prolećne akcije, sledi nova, u subotu 4. decembra kada će u Bečeju biti posađeno 800 sadnica, a naredne nedelje preostalih 200.

Svako je drvo u današnje vreme i više nego poželjno, a potrebno ga je saditi planski. Iz tog razloga su građani tražili podršku lokalne samouprave koja je odredila urbanističko – tehničke uslove. Uz to, akciju će podržati mladi koje je okupila Kancelarija za mlade opštine Bečej i ovdašnje Planinarsko društvo „Leson“.

Osim podršku nadležnih iz opštine, aktivisti traže i podršku sugrađana u vidu pomoći na akcijama, kao i da doprinesu ozelenjavanju putem sadnji na svojim površinama – u dvorištima i na parcelama. U Bečeju će se u subotu akcija odvijati u Donjem parku, na dve lokacije kod starog jevrejskog groblja, na jednoj u Novom selu i kod stare železničke stanice.

Oko 1.000 novih sadnica biće posađeno na nekoliko lokacija, prvo u Bečeju, a naredne nedelje i u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću. Ovim putem vas pozivamo da se pridružite ovoj akciji pošumljavanja.