Ove jeseni savladaj finansijsko i robno knjigovodstvo

0
58

Udruženje građana Tako kul, u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, poziva sve motivisane mlade koji žele da nauče više o finansijskom i robnom knjigovodstvu da se prijave na obuku.

Osnovni cilj ovih obuka je osposobljavanje i osnaživanje mladih za knjigovodstvene poslove u različitim tipovima firmi, kao i upoznavanje i priprema mladih za šire potrebe tržišta rada.

Obuka iz računovodstva sastoji se iz dva dela – finansijskog knjigovodstva i robnog knjigovodstva. Nakon svakog dela, učesnici će dobiti test, na osnovu kog će im se izdati sertifikat na kraju obuke. Obuka će se realizovati ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21 čas u maloj sali skupštine opštine Bečej. Trening počinje u ponedeljak 23. septembra i traje do 23. decembra kada će biti finalni test.

Finansijsko knjigovodstvo obuhvata upoznavanje učesnika sa finansijskim izveštajima, zatim detaljnije upoznavanje sa bilansom stanja. U nastavku obuke učesnicima će biti predstavljeno rasknjižavanje poslovnih promena kroz tekući račun i blagajnički dnevnik, kao i popunjavanje instrumenata platnog prometa (nalog za uplatu, nalog ua isplatu, nalog za prenos), a zatim evidencija potraživanja od kupaca, kao i evidentiranje obaveza prema dobavljačima. Nakon ovog dela, prešlo bi se na robno knjigovodstvo gde bi se učesnici upoznali sa osnovnim knjiženjem promena vezanih za robno i magacinsko knjigovodstvo.

Prijavni formular nalazi se OVDE.

Obuka za kancelarijsko poslovanje i knjigovodstvo se realizuje u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak- Jednake šanse za sve mlade“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.