Ove godine u akcijama „Uskršnji BUM“ ukupno prikupljeno 23.500 dinara

0
119

U okviru drugog dela tradicionalne akcije Bečejskog udruženja mladih pod nazivom „Uskršnji BUM“, koji je održan 1. maja na Gradskoj pijaci u Bečeju, aktivisti udruženja prikupili su 13.110 dinara od prodaje farbanih jaja.

Grupa mladih okupljena pod nazivom „Kreativni antikorupcijski aktivisti“, učesnici projekta Bečejskog udruženja mladih „Inovativnim aktivizmom u borbi protiv korupcije“, kao i voditelji podkasta „Bumovanje“ koji je nastao ove godine u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ zajedničkim snagama su ofarbali i ukrasili oko 200 jaja za akciju na Gradskoj pijaci.

U prvom delu akcije, koja je održana 3. aprila, povodom katoličkog Uskrsa, u humanitarne svrhe je prikupljeno 10.450 dinara. Ukupan iznos prikupljenih sredstava (23.560 rsd) usmeren je za poboljšanje uslova života jedne porodice u Bačkom Gradištu.

Kako nam je bilo na akciji možete pogledati OVDE.

Rad Bečejskog udruženja mladih je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.