Ove godine prvi put besplatne obuke računovodstva

0
73

Grupa polaznika pohađala je ove zime besplatan kurs kancelarijskog poslovanja i računovodstva. Kurs je novitet u dugogodišnjem projektu „Jednaka šansa za sve mlade“ koji realizuje udruženje „Tako kul” u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih.

-Ove obuke služe tome da polaznici nauče osnove, da razumeju i da zavole računovodstvo, rekla je voditeljka obuka Ana Kosovac.

Ona dodaje da je većina učesnika obuka imala iskustva iz ove oblasti i da pojedine rade u knjigovodstvu, ali da im je ipak bila potrebna dodatna podrška.

-Takođe, u grupi smo imali i nekoliko polaznica koja trenutno nemaju posao. Verujem da će i one uspeti baš nakon ovih edukacija da se zaposle, možda čak i u nekoj knjigovodstvenoj agenciji, rekla je Kosovac. U okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“ zainteresovani su mogli da učestvuju u nekoliko obuka, odnosno da se usavršavaju u nekoliko oblasti.

Znanja i veštine koje su polaznici stekli iz zimske škole informacionih tehnologija, radionica jezika sredine, kao i kursa kancelarijsko poslovanje i knjigovodstvo povećaće njihove šanse na tržištu rada.

Besplatne obuke namenjene mladima, kao aktivnosti na projektu, finansira Ministarstvo omladine i sporta.