„Outside the box“ – U Somboru održan trening o omladinskom radu na ulici

0
42
U subotu je završen trening  ’’Outside the box’’  koji je bio namenjen omladinskim radnicima i radnicama sa teritorije AP Vojvodine.  Trening se održavao u Somboru, a realizovao ga je Somborski edukativni centar-SEC u partnerstvu sa Nacionalnom Asocijacijom Praktičara/ki Omladinskog Rada-NAPOR.
 
Sam cilj treninga je bio da se učesnici i učesnice upoznaju sa osnovama izmeštenog tj. uličnog omladinskog rada. Tokom sedam radnih dana mladi su razmenjivali iskustva, primenjivali naučeno u praksi, izlazili iz svojih komfornih zona, mapirali zajednice i pripremali aktivnosti koje će nakon treninga sprovoditi u svojim lokalnim zajednicama.
Takođe, u ovom periodu će se raditi i na izradi smernica koje će omladinskim radnicama i radnicima olakšati izlazak na teren i pristup mladima na ulici kojima programi omladinskog rada nisu u potpunosti dostupni ili su pak onemogućeni da se o njima informišu u dovoljnoj meri.
Bečejsko udruženje mladih-BUM predstavljali su Milan Arsić i Jelena Mitrović, koji se ovih dana pripremaju za realizaciju budućih aktivnosti.