Otvorene prijave za obuku u okviru programa „Pokreni mehanizam 2020“

0
222
Bečejsko udruženje mladih poziva sve zainteresovane osobe uzrasta između 15 i 30 godina  koji žele da steknu i unaprede svoja znanja i veštine o društvenom aktivizmu, javnom nastupu i medijima, i koji bi voleli da informišu javnost o aktuelnostima da se prijave i pohađaju obuku u okviru programa „Pokreni mehanizam 2020“.

Nova, osnažena generacija omladinskih novinara nakon obuka će učestvovati u proizvodnji i distribuciji vesti koje interesuju omladinu. Polaznicima obuke biće obezbeđene novinarske akreditacije neophodne za rad na terenu, promo majice i priručnici o novinarstvu, a uspešnim polaznicima biće dodeljeni sertifikati.

Obuke obuhvataju teme poput aktivne participacije u zajednici i uloge civilnog sektora, usvajanje osnovnog znanja iz oblasti novinarskih žanrova, pisanje sinopsisa, rad na kreiranju radijskih i TV priloga, kao i onlajn novinarstvo i poštovanje etičkog kodeksa.

Predavanja će se realizovati kroz ukupno pet modula.

Prijave su otvorene do kraja oktobra, a formular za prijavu se nalazi OVDE. Broj učesnika je ograničen, a odabrani učesnici biće kontaktirani.

Učešće na aktivnostima u okviru projekta je besplatno, kao i nastavni materijal, a obezbeđeni su hrana i osveženje za učesnike.