Otvorene prijave ekipa za XII Vojvođansku olimpijadu starih sportova

0
238

Naša XII Vojvođanska olimpijada starih sportova održaće se u subotu, 21. avgusta, na stadionu FK „Vojvodina“ u Bačkom Gradištu!

Svi učesnici imaće priliku, kao i prethodnih godina, da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i omladina u igri.

Cilj Olimpijade jeste da oživi zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušavali da zadive svoje izabranice ili da pobede omladinu iz susednog sela. Danas sportske discipline poput pilcike, ringlanja, štulanja, kandžijanja, natezanja mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača ili vranića nemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali garantuju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima.

RASPORED:
15:00 SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJADE

15:15 VIŠEBOJ U DISCIPLINAMA
19:00 PROGLAŠENJE POBEDNIKA

PRIJAVE EKIPA ZA OLIMPIJADU: Okupite petočlanu ekipu i prijavite se na vreme, a učešće je besplatno! Ekipu možete prijviti putem e-maila: [email protected], putem facebook page-a Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova ili na broj telefona 064/419-4744.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM uz podršku opštine Bečej. Više o Olimpijadi potražite OVDE.

Manifestacija će se organizovati uz poštovanje svih propisanih mera usled pandemije COVID-19.

O našoj manifestaciji:

  1. „BUM-ovci“ broje sitno do 12. Vojvođanske olimpijade starih sportova
  2. Olimpijada starih sportova u Bačkom Gradištu
  3. XII Vojvođanska olimpijada starih sportova