Otvoren poziv za mlade iz Bečeja i okoline do 9. septembra!

0
217

Ako želiš da razvijaš svoju kreativnost, veštine empatije i samoempatije, a uz to želiš da upoznaš nove ljude i ispuniš svoje slobodno vreme na kreativan i zabavan način kroz rad na sebi, prijavi se za učešće na projektu „Kreativni mladi za aktivnu zajednicu“ do 9. septembra!

Projekat je posebno usmeren na mlade iz Bačkog Petrovog Sela i Bačkog Gradišta, i ima za cilj razvoj znanja i veština za aktivno učešće mladih i kreiranje promena u zajednici.

Program će se realizovati od 15. septembra do 30. novembra, a radionice vodi polaznica NAPOR obuke za omladinske radnike i radnice, Gordana Adamov.

U okviru projekta, kroz kreativne radionice koje su prilagođene mladima, polaznici i polaznice će imati priliku da se upoznaju sa „dizajnerskim razmišljanjem“, kao metodom koja za krajnji cilj ima kreativno rešavanje problema.

– U osnovi ove metode jeste razvoj empatije, samoempatije i kreativnog samopouzdanja kod mladih, na zabavan i interaktivan način. Ove veštine su nam danas potrebnije više nego ikad, kaže Gordana Adamov i dodaje da će nakon radionica mladi imati priliku da stečeno znanje primene u praksi.

Za učešće na programu mogu se prijaviti mladi koji:

  • žive na teritoriji opštine Bečej
  • imaju između 18 i 30 godina
  • su motivisani da pohađaju program u celosti

Napomena: prednost pri selekciji će imati mladi iz Bačkog Petrovog Sela i Bačkog Gradišta.

Program je besplatan, a postoji mogućnost pokrivanja putnih troškova učesnika/ca koji dolaze iz seoskih sredina.

– Posebno ohrabrujemo mlade sa sela, mlade roditelje, mlade Rome i Romkinje da se prijave za učešće na ovom projektu. Sve zainteresovane očekuje ukupno 25 radionica tokom tri meseca, a radionice će biti prilagođene učesnicima i učesnicama u skladu sa njihovim potrebama, kaže Gordana.

Prijava se vrši putem formulara koji se nalazi OVDE. Formular je potrebno popuniti najkasnije do 9. 9. 2023. godine do 15h. Selektovani učesnici/ce će biti obavešteni najkasnije do 11. septembra.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju vam je Gordana Adamov putem mejla [email protected] i na broj telefona 064 419 4744.

Projekat “Kreativni mladi za aktivnu zajednicu” je nastao u okviru programa obuke za omladinske radnike/ce koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Drugi o nama:

  1. БУМ: Отворен позив за учешће на пројекту „Креативни млади за активну заједницу“