Održana XI Redovna Skupština Krovne organizacije mladih Srbije

0
30
KOMS

Proteklog vikenda (od 27. do 29. oktobra 2023. godine) održana je jedanaesta Redovna Skupština Krovne organizacije mladih Srbije, ovog puta u Bajinoj Bašti.

Ispred Bečejskog udruženja mladih delegiran je naš član, Uglješa Surdučki.

Najvažnije odluke koje su donete na ovogodišnjoj Skupštini odnose se na odabir novog člana i članice Upravnog odbora, prijem i isključenje organizacija članica, kao i statutarne i druge promene dokumenata i usvajanje različitih planova i strategija,  kao i samih izveštaja organa KOMS.

Delegati i delegatkinje su dosta vremena posvetili razmatranju predloga novog vizuelnog identiteta Krovne organizacije mladih Srbije.

Anica Stamenković i Uglješa Surdučki, zapisničari na XI Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije – foto: KOMS

– Ovo mi je treća Skupština na kojoj učestvujem, ali ne samo kao delegat, već i kao zapisničar. Želim da naglasim da su se članstvu KOMS-a ove godine pridružile organizacije sa kojima Bečejsko udruženje mladih ima sjajnu i višegodišnju saradnju, a to su, između ostalog: Novosadska novinarska škola, Moj krug i Centar za razvoj zajedice Link, rekao je Uglješa.

Jedan član Upravnog odbora je kooptiran, a Skupština je glasala poverenje tom članu, dok su izabrani i nova članica i novi član Upravnog odbora KOMS Velimir Milošev i Emilija Milenković.

Podsetimo, prošle godine je na Vanrednoj Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije, za predsednicu Upravnog odbora izglasana je Gordana Adamov koju je nominovao BUM.