Održana radionica „Aktivizam počinje od kuće“

0
82

U subotu, 30. oktobra održana je radionica za roditelje na temu omladinskog aktivizma i omladinske politike u opštini Bečej.

Bečejsko udruženje mladih uključilo se u kampanju Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada i organizovalo radionicu sa roditeljima mladih uzrasta od 14 do 20 godina sa ciljem da se informišu o sadržajima i mogućnosti za mlade u našoj opštini, ali i o sistemu omladinske politike na lokalnom nivou. Tokom prezentacije, bilo je reči i o omladinskom radu i volonterizmu.

 

– BUM po prvi put organizuje radionicu ovog tipa i razgovor sa roditeljima, s tim da je izuzetno važna uloga roditelja u kreiranju omladinske lokalne politike, tako da se nadam da ćemo mi i nakon ovog projekta nastaviti ovu praksu razgovora sa roditeljima, pošto smo primetili da je zaista neophodna i kako bi mogli da se upoznaju sa radom našeg udruženja, kako njihovi mladi mogu da se uključe u programe i šta da očekuju, navodi Gordana Adamov iz BUM-a.

Prisutni roditelji saglasni su oko toga da je ovakva aktivnost bila potrebna i da očekuju da će sugestije roditelja biti analizirane i uvažene.

Radionica „Aktivizam počinje od kuće“ realizovana je u okviru projekta „Važno je! – sistemska rešenja za mlade“.

Javne akcije za roditelje ovog tipa se organizuju u 10 lokalnih samouprava u Srbiji u okviru kampanje „Priključi se i ti. Važno je!” koju sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR).