Obuka za stratešku upotrebu društvenih mreža i digitalnih alata

0
61

Drugi trening komunikacijskih veština, u organizaciji Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), a koji je pohađala članica BUM-a, održan je u Šapcu na temu „Strateška upotreba društvenih mreža i digitalnih alata“.

Učesnicima treninga predstavljeni su načini kako da njihove organizacije unaprede komunikaciju sa publikom na društvenim mrežama, sa akcentom na upotrebu Fejsbuka, Tvitera i Instagrama. Predstavljena su im istraživanja o tome koliko informacija dnevno dopre do prosečnog internet korisnika i kako u moru tih informacija danas ostati zapažen.

Trening je predvodila stručna saradnica sa Instituta za digitalne komunikacije – Digital Communications Institute (DCI) Sanja Knežević. Učesnici su, pored teorijskog dela treninga imali i zadatak da kreiraju digitalni marketing plan i plan komunikacije na društvenim mrežama u odnosu na to kojim temama se njihove organizacije bave.

Ovaj trening organizuje se u sklopu Programa razvojne komunikacijske podrške organizacijama civilnog društva, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).