O Nacrtu zakona o radnoj praksi sa mladima: Poziv na konsultativni sastanak

0
27

Od 3. do 23. decembra traje javna rasprava u vezi Nacrta zakona o radnoj praksi, najvažnijeg normativnog akta koji se odnosi na regulisanje prvih radnih iskustava mladih. Tim povodom, Beogradska otvorena škola u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije organizuje konsultativni sastanak sa mladima i predstavnicima mladih. 

O radnim praksama razgovaraće se i sa mladima, a konsultativni sastanak sa mladima o Nacrtu Zakona o mladima održaće se 20. decembra, u ponedeljak, od 12 časova.

Na događaju će se diskutovati o aspektima Nacrta zakona koji su od prioritetnog značaja za mlade kao što su: trajanje radne prakse, visina nadoknade, potvrde o završenoj praksi i drugim važnim pitanjima koji se nalaze u predloženom Nacrtu zakona o radnoj praksi.

Prijava se vrši putem linka, a više o konsultacijama možete pronaći OVDE.

Paralelno sa ovim događajem, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi javnu raspravu koja traje do 23. decembra 2021. Do ovog roka bićete u prilici da dostavite svoje priloge, sugestije i komentare putem zvanične forme koju takođe možete pronaći na linku.

Takođe, predlozi, sugestije, inicijative i komentari, mogu se dostaviti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na e-mail adresu: [email protected] i/ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.