Naša draga Marina

0
2646

Da li bismo danas tu bili gde jesmo i toliko priznati i poštovani? Da li bismo bili toliko veliki i uporni? Da li bismo bili toliko jaki i organizovani? Da li bismo mi danas bili jedno stabilno drvo, toliko razgranato sa tako velikom krošnjom, koja se vidi iz daleka, da nam glavni koren nisi bila Ti?

Imali smo tu čast i sreću da nam upravo ti budeš jedan od osnivača, Ti, najbolja među nama! Bila si najbolji botaničar u nevladinom sektoru, zalivala i gajila svojim idejama, radom i trudom. Štitila od štetočina i lošeg vremena. Nisi dala da nas slome! Čuvala si nas od svake oluje koja bi naišla. Ponosno si nas predstavlja gde god bi se pojavila, zato danas Bečejsko udruženja mladih, zauzima visoko mesto na pijedestalu svog sektora.

Zahvaljujući tebi Marina, tvoj Bečej je dobio ekipu mladih koja je bila spremna na sve, sve ono što će ga učiniti lepšim i boljim. Želela si da izgleda svetski. Organizovala si nas da ga šminkamo, kupamo, čistimo, uvek si ti bila prva u koloni i davala primer drugima kako treba.

Tvoju ogromnu ljubav prema Tisi, usadila si i nama i nisi nam dozvolila da princeza dočeka svoj letnji bal nespremna. Kao dobra vila sa svojim pomoćnicima si nas okupljala da joj namestimo haljinu na plaži.

Znala si da nas motivišeš i pokreneš. Živela si za ovaj grad i njegove građane. Uspela si gladne da nahraniš, žednima vode da natočiš, bolesnima da pomogneš lek da kupe, studentima bila ogromni putokaz prema svakom fakultetu. Nisi poznavala granice i razlika, svima si bila spremna da pomogneš.

Svoju veličinu duše si delila i sa životinjama koje pored tebe, iako bez svog doma, mahale su repićima i drmali ušima jer su osetili da nisu sami i napušteni. Živela si za sve! Danas kada se ovom drvetu seče najveći deo korena, mi iz Bečejskog udruženja mladih, nećemo dozvoliti da se osuši tvoj duh i tvoja ideja. Sledićemo tvoj lik i tvoje delo. Ostajemo fizički bez najbolje među nama, ali nastavljamo dalje sa tobom kao zvezdom vodiljom.

Bečejsko udruženje mladih