Na našu inicijativu obeležena vozila opštine Bečej

0
30

Devet od ukupno deset automobila iz voznog parka Opštinske uprave Bečej su krajem prošle nedelje obeleženi nalepnicima na kojima piše Opština Bečej i stoji njen grb. Jedno vozilo koje se nalazi trenutno na popravci, takođe će dobiti nalepnicu koja svedoči o njegovom vlasništvu.

Inicijator takozvanog brendiranja voznog parka bečejske opštine je Bečejsko udruženje mladih (BUM). Cilj je da se i na ovaj način poveća transparentnosti rada lokalne samouprave, ali i da se stane ne put potencijalnim zloupotrebama u predstojećoj izbornoj kampanji.

Ovo je način da opština Bečej preventivno deluje u smislu ograničavanja funkcionera u korišćenju resursa uoči izbora na sva tri nivoa koji se očekuju za oko dva meseca, kaže načelnik Opštinske uprave Bečej Zoran Kovač.

Nije prvi put da Bečejsko udruženje mladih na ovaj način traži od lokalne samouprave da obeleži vozila kojim raspolaže, kako bi građani prepoznali ista i ukazali na eventualne zloupotrebe. Takođe, svako od građana može u bilo kom trenutku da traži uvid u potrošnju goriva i korišćenje službenih vozila.

Inače, sistem po kom funkcioniše vozni park u vlasništvu opštine Bečej, kako nam je objašnjenoj iz opštinske uprave, jeste takav da svako vozilo poseduje svoju identifikaciju i da se novcem poreskih obveznika gorivo može točiti isključivo u vozilo koje je povezano sa konkretnom karticom na benzinskoj pumpi sa kojom je zaključen ugovor.