„MladiCe Pričalice“: Vršnjačka podrška za mlade lečene od raka

0
22

Grupa mladih lečenih od raka MladiCe Srbija, krajem prošle godine je pokrenula onlajn platformu za pružanje vršnjačke podrške pod nazivom „MladiCe Pričalice“ koju možete potražiti na njihovom sajtu

Mladi lečeni od raka najčešće navode da im je tokom lečenja nedostajalo da mogu da ispričaju nekome ono kroz šta prolaze, a da ih taj neko razume. Podrška koju MladiCe pružaju je, kako kažu, iskustvena, emotivna, informativna i socijalna.

Mladi koji se trenutno leče od raka ili su završili sa lečenjem OVDE mogu da odaberu da li će se dopisivati putem mejla, What’sApp aplikacije ili Messenger-a.

Privatnost i tajnost razgovora je zagarantovana, a podrška je dostupna svakim radnim danom od 17 do 21 sat, bez obzira na to gde živite.

Takođe, na njihovom sajtu mladiCe, adolescenti i mladi koji se trenutno leče ili su završili sa onkološkim lečenjem, kao i njihovi roditelji, prijatelji, komšije, svi koji bi želeli da saznaju nešto više o raku, kako mogu da pruže podršku, mogu pronaći korisne publikacije o iskustvu lečenja raka.

Vršnjačka onlajn podrška je namenjena pre svega drugim mladiCama, ali svi koji su direktno ili indirektno pogođeni dečjim rakom ili rakom kod mlade osobe i žele da saznaju nešto više, mogu da pišu na mejl adrese: [email protected] i [email protected] .