Mladi u Bečeju upoznali svoje predstavnike

0
24

Početak decembra, mladi u Bečeju su proveli upoznavajući svoje predstavnike, te se na taj način dodatno informisali i povezali sa radom Krovne organizacije mladih Srbije, čija je predsednica Upravnog odbora upravo Gordana Adamov, jedna od mladih iz Bečeja.

U okviru radionice „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“, održane 2. decembra, mladi su imali priliku da postave pitanja koja ih interesuju, pa je tako bilo reči o tome zašto je važno da se čuje glas mladih širom Srbije, važnosti obezbeđivanja prostora za iskazivanje stavova, kao i prepoznavanju problema u zajednicama, ali i pronalasku rešenja za ista. Ovo su samo neka od mnogobrojnih pitanja koja su prisutni postavili svojim predstavnicima.

– Ispred Krovne organizacije mladih Srbije došli smo u Bečej kako bi sa mladim ljudima razgovarali o tome šta je omladinska politika, pokazali da to nije jedna ružna reč i da bi im predstavili sistem, ali isto tako i da bi zajedno sa njima mapirali šta su to potrebe koje oni imaju i koje su to snage i prilike koje oni vide u svojoj lokalnoj zajednici, navodi Anja Jokić ispred KOMS.

Mladi okupljeni u Kancelariji za mlade opštine Bečej su, ne samo dobili odgovore na postavljena pitanja, već se i bliže upoznali sa radom Krovne organizacije mladih Srbije i ujedno čuli više o njihovim projektima i programima.

Utisci prisutnih su i više nego pozitivni i svedoče o važnosti ovakvih događaja, pa je tako učenica i članica đačkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole, Borjana Jovanović, istakla da je važno da se mladi pitaju za svoje živote i da je radionica veoma dobar pokret da se mladi zapravo i uključe. Sa njom, složili su se i učenici i članovi đačkog parlamenta Tehničke škole Bečej.

– Zadovoljan sam i dosta toga sam naučio, dosta stvari nisam znao i sada idem sa nekim većim utiscima kući. Ovo je neko novo iskustvo za mene i preporučio bih svakome da ode na ovakav događaj jer je zaista korisno i dosta toga se može naučiti, navodi Luka Dokić, a njegov kolega Luka Gruborović još dodaje i da su saznali da i oni sami mogu da inspirišu druge mlade da naprave neku promenu.

Može se zaključiti da značaj ovakvih događaja leži u pružanju prilike devojkama i mladićima da upoznaju svoje predstavnike, te da zajedno sa njima rade na shvatanju položaja i potreba mladih na lokalu, a zatim i na njihovom poboljšanju.